Site overlay Logo

По-близо до природата с OLYMPUS БИО

Близкият контакт с природата е много важен за развитието на децата. В бетонния свят на града обаче малчуганите израстват далеч от нейните чудеса. Вдъхновени от идеята, че качественият детски живот е живот, близо до природата, Olympus се заемат с дългосрочен проект за изграждане на био градинки там, където децата прекарват най-голяма част от времето си – детските градини. Първите такива вече разцъфват в дворовете на ДГ „Ян Бибиян“ и ДГ 2 „Звънче“ в столицата. Заниманията в био градинките на Olympus ще запознаят най-малките с различни видове земеделски култури и ще превърнат забавленията навън в полезни уроци.

Био инициативата на Olympus цели да накара градските деца да се докоснат до ползите от живота по-близо до природата. Виждайки, че благодарение на техния труд и отдаденост растенията в био градинката растат, малчуганите придобиват самочувствие и положителна самооценка.

Съкровищата, открити в природата, имат много сензорни качества – те могат да бъдат грапави или гладки, сухи или важни, твърди или меки и т.н. За да стимулира сетивата на децата и осъзнаването им, в био градинките Olympus изгражда също сензорни пътеки с разнообразни природни материали. Те развиват сетивните възприятия и координацията на най-малките, подобряват концентрацията и фината моторика.


Животът в близост до природата несъмнено носи многобройни ползи както на възрастните, така и на децата. Био градинките, които Olympus изгражда в дворовете на градските детски градини, са дългосрочен ангажимент на компанията, воден от идеята, че децата израстват по-щастливи, по-здрави и пó деца, когато са по-близо до природата.Свържи се с нас

Пиши ни и обещаваме да се свържем с теб възможно най-бързо.

телефон/факс: 02/9995280

X

X
Susteinability Popup
X