Site overlay Logo

Паста със сос Алфредо

20'

Сложност

Лесна

Съставки

Паста – пакет лингуини, талятеле, фетучини или спагети

2 с.л. зехтин

4 скилидки чесън

1 с.л. царевично нишесте или брашно

2 ч.ч. Carpos овес

3/4 ч.л. чеснова сол

1/4 ч.л. прясно смелен черен пипер

Пресен магданоз

Начин на приготвяне

Кадифен и кремообразен, този сос е идеалното решение за изненадващи гости или импровизирани вечери, защото се приготвя с малко продукти, които обикновено всеки има под ръка в шкафа. Тук ви го представяме във вегетарианска версия, което го прави особено подходящ за времето на пости. Допълнително удобство е, че се приготвя бързо и лесно. Целият този разкош от вкусове може да е готов на масата ви за 20 минути.

Сварете пастата според инструкциите на пакета. Преди да изцедите, отделете и запазете 1 чаена чаша от водата от пастата.

Докато пастата се вари, загрейте зехтина в широк тиган на ниска температура. Добавете накълцания чесън и запържете до златисто. Добавете брашното/нишестето и разбърквайте, докато се образува гъста каша. Бавно добавете Carpos овес, после чесновата сол и черния пипер. Бъркайте. Изсипете сварената паста в соса. Ако сосът се сгъсти много, налейте от водата от пастата, докато се получи желаната консистенция. Сервирайте в дълбоки чинии и поръсете с пресния магданоз за финален щрих! Буон апетито, както би казал Алфредо ди Лелио – готвачът, чието име носи този прост, но впечатляващо вкусен сос.

 

Използвани продукти

Packshot image

Енергийна стойност:

  • 226kj/54kcal

Мазнини (g):

  • 1.5g

От които наситени мастни киселини (g):

  • 0.3g

Въглехидрати (g):

  • 8.0g

От които захари (g):

  • 4.9g

Белтъци (g):

  • 1.2g

Сол (g):

  • 0.11g

Хранителни стойности за 100 g

Свържи се с нас

Пиши ни и обещаваме да се свържем с теб възможно най-бързо.

телефон/факс: 02/9995280

X

X
Susteinability Popup
X