Лесна
Паста – пакет лингуини, талятеле, фетучини или спагети
2 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
1 с.л. царевично нишесте или брашно
2 ч.ч. Carpos овес
3/4 ч.л. чеснова сол
1/4 ч.л. прясно смелен черен пипер
Пресен магданоз
Кадифен и кремообразен, този сос е идеалното решение за изненадващи гости или импровизирани вечери, защото се приготвя с малко продукти, които обикновено всеки има под ръка в шкафа. Тук ви го представяме във вегетарианска версия, което го прави особено подходящ за времето на пости. Допълнително удобство е, че се приготвя бързо и лесно. Целият този разкош от вкусове може да е готов на масата ви за 20 минути.
Сварете пастата според инструкциите на пакета. Преди да изцедите, отделете и запазете 1 чаена чаша от водата от пастата.
Докато пастата се вари, загрейте зехтина в широк тиган на ниска температура. Добавете накълцания чесън и запържете до златисто. Добавете брашното/нишестето и разбърквайте, докато се образува гъста каша. Бавно добавете Carpos овес, после чесновата сол и черния пипер. Бъркайте. Изсипете сварената паста в соса. Ако сосът се сгъсти много, налейте от водата от пастата, докато се получи желаната консистенция. Сервирайте в дълбоки чинии и поръсете с пресния магданоз за финален щрих! Буон апетито, както би казал Алфредо ди Лелио – готвачът, чието име носи този прост, но впечатляващо вкусен сос.
Енергийна стойност:
Мазнини (g):
От които наситени мастни киселини (g):
Въглехидрати (g):
От които захари (g):
Белтъци (g):
Сол (g):
Хранителни стойности за 100 g
Пиши ни и обещаваме да се свържем с теб възможно най-бързо.
телефон/факс: 02/9995280