Site overlay Logo

Постен шоколадов чиа пудинг

5'

Сложност

Лесна

Съставки

1 ч.ч. Carpos неподсладен бадем

¼ ч.ч. семена от чиа

 ⅓ ч.ч. какао на прах

¼ ч.ч. кленов сироп

2 ч.л. ванилов екстракт

щипка сол

Начин на приготвяне

Шоколадовият пудинг със семена от чиа е чудесна идея за вкусна и здравословна закуска. Пригответе я с Carpos от бадем и така тя ще бъде подходящо начало на деня ви даже по време на пости. Добавете настърган шоколад и свежи плодове – и ще получите изкусителен десерт, на който не биха устояли и най-претенциозните гости. Приготвянето на пудинга не изисква много усилия. Предвидете си обаче поне няколко часа, в които да го оставите в хладилника да стегне, преди да го хапнете.

Смесете в купа всички съставки, като разбъркате добре. След това оставете сместа в хладилник. След около половин час разбъркайте отново, върнете в хладилника и оставете да се сгъсти за поне четири часа или цяла нощ, ако сте заредени с достатъчно търпение.

Поднесете в купичка или чаша със свежи боровинки и резенчета киви, натрошени ядки или гранола.

Използвани продукти

Packshot image

Енергийна стойност

  • 122 kj / 29 kcal

Мазнини

  • 1,5 g

От които наситени мастни киселини

  • 0,1 g

Въглехидрати

  • 2,8 g

От които захари

  • 2,8 g

Белтъци

  • 0,7 g

Сол

  • 0,1 g

Хранителни стойности за 100 g

Свържи се с нас

Пиши ни и обещаваме да се свържем с теб възможно най-бързо.

телефон/факс: 02/9995280

X

X
Susteinability Popup
X