Лесна
250 г. брашно
2 с.л. захар
1 с.л. бакпулвер
400 мл. Carpos от шамфъстък
¼ ч.ч. зехтин
щипка сол
Постните закуски могат да се окажат голямо предизвикателство, особено ако спазвате великденските пости за първи път. Това предложение ще внесе разнообразие във вашето меню, пък и гарантирано ще ви се услади. Кой би устоял на вкусни постни гофрети – изкусително хрупкави отвън и сочно пухкави отвътре?
Смесете всички съставки в купа и разбъркайте добре, докато отстраните повечето бучки брашно. Намажете гофретника с мазнина, с малък черпак гребнете необходимото количество от сместа (около ½ ч.ч.) и изсипете в центъра на уреда. Печете според указанията на вашия модел. Ако сте почитатели на по-хрупкави гофрети, оставете ги да се пекат още 5-10 секунди.
Поднесете готовите постни гофрети с резенчета свежи плодове и кленов сироп. За още по-голямо удоволствие можете да залеете с течен шоколад и да добавите лъжица домашно приготвена кокосова сметана.
Енергийна стойност:
Мазнини (g):
От които наситени мастни киселини (g):
Въглехидрати (g):
От които захари (g):
Белтъци (g):
Сол (g):
Хранителни стойности за 100 g
Пиши ни и обещаваме да се свържем с теб възможно най-бързо.
телефон/факс: 02/9995280