Site overlay Logo

Постни гофрети

15'

Сложност

Лесна

Съставки

250 г. брашно

2 с.л. захар

1 с.л. бакпулвер

400 мл. Carpos от шамфъстък

¼ ч.ч. зехтин

щипка сол

Начин на приготвяне

Постните закуски могат да се окажат голямо предизвикателство, особено ако спазвате великденските пости за първи път. Това предложение ще внесе разнообразие във вашето меню, пък и гарантирано ще ви се услади. Кой би устоял на вкусни постни гофрети – изкусително хрупкави отвън и сочно пухкави отвътре?

Смесете всички съставки в купа и разбъркайте добре, докато отстраните повечето бучки брашно. Намажете гофретника с мазнина, с малък черпак гребнете необходимото количество от сместа (около ½ ч.ч.) и изсипете в центъра на уреда. Печете според указанията на вашия модел. Ако сте почитатели на по-хрупкави гофрети, оставете ги да се пекат още 5-10 секунди.

Поднесете готовите постни гофрети с резенчета свежи плодове и кленов сироп. За още по-голямо удоволствие можете да залеете с течен шоколад и да добавите лъжица домашно приготвена кокосова сметана.

Използвани продукти

Packshot image

Енергийна стойност:

  • 119kj/28kcal

Мазнини (g):

  • 1.5g

От които наситени мастни киселини (g):

  • 0.1g

Въглехидрати (g):

  • 3.2g

От които захари (g):

  • 2.7g

Белтъци (g):

  • 0.5g

Сол (g):

  • 0.1g

Хранителни стойности за 100 g

Свържи се с нас

Пиши ни и обещаваме да се свържем с теб възможно най-бързо.

телефон/факс: 02/9995280

X

X
Susteinability Popup
X