Съставки
½ ч.ч. слънчогледово олио
1 ¼ ч.ч. кафява захар
½ ч.ч. неподсладен ябълков сос
¼ ч.ч. Carpos овес и лешник
2 ч.л. ванилов екстракт или 2 пакетчета ванилия
2 ч.ч. бяло брашно
⅔ ч.ч. неподсладено какао на прах
1 ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
¾ ч.ч. веган шоколадови парченца
Начин на приготвяне
Това предложение може да задоволи глада по шоколадово и сладко, без да изпитвате никакво угризение. Двойно шоколадови бисквити - и с какао, и с парченца шоколад, за всички любители на малките удоволствия. Лесни за приготвяне, те са и много добра идея за десерт, ако отивате на гости.
Загрейте предварително фурната до 180оС. Намаслете леко 2 листа хартия за печене. В широка купа разбъркайте добре олиото и захарта. Добавете ябълковия сос, овесената напитка Carpos и ванилията. Разбъркайте добре. Добавете едната чаша брашно, какаото, содата и солта и разбъркайте добре. Към сместа добавете и другата чаша брашно и бъркайте докато се сгъсти. Добавете шоколадовите парченца и разбъркайте пак.
Сипете около лъжица и половина – две от сместа върху хартията за печене. Това е количество като за 1 бисквитка. Сипете по 12 бисквитки върху всеки лист, като оставяте разстояние от няколко сантиметра помежду им.
Печете 10 минути.
Оставете да изстинат напълно, преди да им се нахвърлите.