Съставки
2 ½ ч.ч. напитка Carpos шамфъстък
½ ч.ч. кафява захар
2 с.л. неподсладено какао на прах
1 с.л. царевично нишесте
120 г настърган натурален шоколад
1 зряло авокадо
½ ч.л. ванилов екстракт или 1 пакетче ванилия
щипка сол
Начин на приготвяне
Имаме предложение – да открием сезона на забавленията, ваканциите и пътуванията с изненадващо кадифено какаово ескимо, което на всичкото отгоре е здравословно и пълно с полезни вещества. Да, и този път нямате извинение да не го споделите с децата. Единственото, което би било предизвикателство за вашето нетърпение, е да имате предвид времето за замразяване – около 3-4 часа.
Смесете в тенджерка ядковата напитка Carpos, захарта, какаото и нишестето. Сложете да ври на умерен огън, като разбърквате. Варете докато се сгъсти, около 1 минута. Махнете от огъня. Прибавете настъргания шоколад и бъркайте, докато се разтопи. Напълнете голяма тава с лед. Сложете тенджерата със сместа в нея и оставете да изстине. Разбърквайте, докато се охлади напълно – около 20 минути.
Изсипете сместа в блендер. Прибавете обеленото и нарязано авокадо, ванилията и солта. Разбийте, докато получите гладка смес. Разпределете я между формичките за сладолед. Сложете дръжките и сложете във фризер, докато се втвърди напълно – около 3-4 часа.