Site overlay Logo

Постно какаово ескимо

60'

Сложност

Лесна

Съставки

2 ½ ч.ч. напитка Carpos шамфъстък

½ ч.ч. кафява захар

2 с.л. неподсладено какао на прах

1 с.л. царевично нишесте

120 г настърган натурален шоколад

1 зряло авокадо

½ ч.л. ванилов екстракт или 1 пакетче ванилия

щипка сол

Начин на приготвяне

Имаме предложение – да открием сезона на забавленията, ваканциите и пътуванията с изненадващо кадифено какаово ескимо, което на всичкото отгоре е здравословно и пълно с полезни вещества. Да, и този път нямате извинение да не го споделите с децата. Единственото, което би било предизвикателство за вашето нетърпение, е да имате предвид времето за замразяване – около 3-4 часа. 

Смесете в тенджерка ядковата напитка Carpos, захарта, какаото и нишестето. Сложете да ври на умерен огън, като разбърквате. Варете докато се сгъсти, около 1 минута. Махнете от огъня. Прибавете настъргания шоколад и бъркайте, докато се разтопи. Напълнете голяма тава с лед. Сложете тенджерата със сместа в нея и оставете да изстине. Разбърквайте, докато се охлади напълно – около 20 минути. 

Изсипете сместа в блендер. Прибавете обеленото и нарязано авокадо, ванилията и солта. Разбийте, докато получите гладка смес. Разпределете я между формичките за сладолед. Сложете дръжките и сложете във фризер, докато се втвърди напълно – около 3-4 часа. 
 

Използвани продукти

Packshot image

Енергийна стойност:

  • 119kj/28kcal

Мазнини (g):

  • 1.5g

От които наситени мастни киселини (g):

  • 0.1g

Въглехидрати (g):

  • 3.2g

От които захари (g):

  • 2.7g

Белтъци (g):

  • 0.5g

Сол (g):

  • 0.1g

Хранителни стойности за 100 g

Свържи се с нас

Пиши ни и обещаваме да се свържем с теб възможно най-бързо.

телефон/факс: 02/9995280

X

X
Susteinability Popup
X