Лесна
· Големи, добре измити картофи
· Зехтин
· Заквасена сметана
· Масло
· Пресен или див лук
· Копър
· Сол и черен пипер
Намазваме измитите картофи със зехтин и ги поръсваме със сол и черен пипер. Завиваме картофите ги с алуминиево фолио (всеки по отделно) и ги печем в тавичка, в предварително загрята фурна на 180С за около 1 час. После ги изваждаме и докато са още топли, внимателно отстраняваме фолиото. Правим напречен разрез на картофа, но само колкото да се получи джобче, в което да сложим останалите съставки. Слагаме малка бучка масло в още горещата вътрешност на картофа и след като се разтопи, добавяме лъжица заквасена сметана. За финал поръсваме с пресните съставки и още малко черен пипер за вкус и цвят.
Енергийна стойност
Мазнини
От които наситени мастни киселини
Въглехидрати
От които захари
Белтъци
Сол
Хранителни стойности за 100 g
Пиши ни и обещаваме да се свържем с теб възможно най-бързо.
телефон/факс: 02/9995280